Regina Coeli Hospital – Nyanga District

Het ziekenhuis in Regina Coeli ligt in een afgelegen en dunbevolkte streek, in het noordoosten van Zimbabwe, vlakbij de grens met Mozambique. Het formele adherentiegebied van het ziekenhuis bedraagt zo’n 7000 inwoners, maar er worden ook veel patiënten gezien die afkomstig zijn uit het nabijgelegen Mozambique. De staf bestaat uit 1 arts, Dr. Mukapa, 12 verpleegkundigen, 3 verloskundigen, en 2 microscopisten. 1 vacature voor een arts is niet vervuld.

In Regina Coeli zijn ruim 1200 Hiv in zorg, waarvan 110 kinderen. Onlangs heeft men de beschikking gekregen over de mogelijkheid om CD4 afweercellen te bepalen, een Hiv viral load bepaling is helaas niet beschikbaar.

In 2012 werden in Regina Coeli 25 patienten behandeld voor tuberculose.

Diabetes, hoge bloeddruk en psychiatrische ziektebeelden eisen in toenemende mate de aandacht van de arts en de verpleegkundigen in Regina Coeli. Helaas ontbreken laboratoriumfaciliteiten voor het bepalen van bloedbeeld, lever- en nierfunctie. Er is een tekort aan glucosemeters

Per jaar worden bijna 800 bevallingen gedaan, waarvan bijna 40 via keizersnede. Er is een tekort aan medicijnen om weeën te remmen en om zwangerschapsvergiftiging (pre-eclampsie) te behandelen. Het landelijk vaccinatieprogramma wordt ook in Regina Coeli aangeboden.

De internetverbindingen zijn traag en weinig betrouwbaar.

De informatie op deze pagina is afkomstig van Ushamwari. Laatst gewijzigd: 14 september 2023.